V.KOMÁRNIK: Hasiči odstránili naftu, ktorá unikla do rieky Ladomírka

17.03.2011 Svidník

Vyšný Komárnik 17. marca (TASR) – Svidnícki hasiči krátko po 17.00 h odstránili uniknutú naftu, ktorá dnes popoludní pri obci Vyšný Komárnik vytiekla z nádrže kamióna a následne sa dostala do rieky Ladomírka. TASR to potvrdil operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslav Skička.
Únik približne 100 litrov ropných látok do toku oznámili pracovníci Obvodného úradu životného prostredia v Stropkove, približne o 13.20 h.
Hasiči na riečke postavili norné steny, naftu posýpali sorpčnými látkami a následne odstraňovali z hladiny.
Prednosta OÚŽP Dušan Lukáč pre TASR uviedol, že o úniku hneď informovali príslušné pracovisko Slovenskej inšpekcie životného prostredia v Košiciach, Východoslovenskú vodárenskú spoločnosť, hygienikov, správcu toku a ďalšie dotknuté zložky.
\"Z preventívnych dôvodov bola odstavená prevádzka vodných zdrojov Krajná Poľana, Ladomirová a Svidník. Zásobovanie pitnou vodou je však plynulé, nakoľko vo vodojemoch je dostatočné množstvo vody,\" konštatoval Lukáč. Doplnil, že stále prebieha monitoring a v pravidelných intervaloch sa testujú vzorky vody.
 

Vyberte región